Sustainable produceren/sourcing

YCBS is uw partner voor duurzame en verantwoorde sampling en productie

“Helping you create your brand and designs
with people and planet in mind.”

YCBS biedt een uitgebreid netwerk van betrouwbare producenten, dankzij ervaring als inkoper/sourcer. Zowel binnen Europa (Portugal) als in het Verre Oosten (China).

Wij helpen u de productiekanalen te vinden die bij uw merk passen. Stap voor stap verbeteren uw productieproces, waarbij we ethiek en transparantie kernwaarden zijn.

YCBS is lid van de Clean and Unique. Een Nederlandse organisatie voor het delen van kennis en diensten op het gebied van duurzaamheid in de Mode-, Textiel- en Schoenenindustrie. Clean and Unique’s Marketplace heeft als doel kopers, ontwerpers en retailers te verbinden met partners in de duurzame supply chain.

Duurzame production/sourcing 

We onderhouden goede relaties met onze leveranciers en kunnen instaan voor de omstandigheden waaronder uw artikelen worden gemaakt.

Duurzaamheidsbeleid is het doen van onderzoek in de fabrieken die we gebruiken voor de productie.

In de loop der jaren hebben we een netwerk van leveranciers opgebouwd, die voldoen aan alle duurzaamheidscriteria, waaronder transparantie en inzicht in de arbeidsomstandigheden.

Onze diensten:

Sampling, salesman samples, orders samenstellen, kwaliteitscontrole, bewaken en beheren van het productieproces, kwaliteitscontrole.

“Sustainable sourcing is the way forward”

We willen onze klanten in staat stellen duurzamer in te kopen. Merken kunnen er niet meer omheen; alle aspecten van hun productieproces moeten tegen het licht gehouden worden. Hoe zit het met de duurzaamheid?  Wat zijn de gevolgen ten aanzien van de klimaatverandering?  en hoe stimuleren we o ethische bedrijfsvoering?

Omdat iedereen, die in de modesector werkt, zich nu inzet voor een duurzamere, meer verantwoorde en ethischere mode-industrie, is er een stroom van innovaties op gang gekomen op het gebied van eco-vriendelijke productiepprocessen en materialen. Labels kunnen nu kiezen uit een groot aantal oplossingen. YCBS voorziet u van kennis omtrent innovatieve materialen en inzicht in betere productieprocessen.

Alles wordt gedaan om een milieuvriendelijke inkoop mogelijk te maken die is aangepast aan uw behoeften en criteria.

Onze producten: 

Schoenen, Home textiles, Accessoires, Tassen, Life-style producten voor  Babies & kids. 

In ons streven naar duurzaamheid focussen we op: 

 • biologische materialen, 
 • recycled materialen,
 • materialen die biologisch afbreekbaar zijn  (biodegradability), 
 • finishes met minder chemische impact. 

aan productie zijde focussen we op: 

 • milieuvriendelijk, 
 • locale leveranciers (near-sourcing within Europe) 
 • transparantie, traceerbaarheid (traceability) 

 

Meer over YCBS 

YCBS geeft vorm aan innovatie om een positieve en betekenisvolle impact te hebben binnen de toeleveringsketen. Dat doen we door de juiste materiaalkeuzes en eerlijke communicatie. Geen greenwashing.

We zijn ervan overtuigd dat merken in de mode van vandaag aandacht moeten besteden aan ethische en duurzame normen. Wij geloven dat de enige wenselijke versie van welvaart inclusieve welvaart is, gecreëerd door eerlijke samenwerkingen. We geloven ook dat je als modemerk veel meer kunt zijn dan alleen een leverancier van kleding en daarom willen we een positieve en inspirerende invloed hebben op de huidige samenleving door inspirerende boodschappen over te brengen via de modemerken. We hebben alle noodzakelijke kennis in huis om de positieve stappen te maken in de schoen- en mode-industrie

 

“Let’s work together and continue to
explore the challenges of eco-friendly fashion!”

Voor uw brand wilt u een goede kwaliteit, concurrerende prijs en levering op tijd. Werkt u met ons dan kunnen we dit samen realiseren. Wij hebben de kennis en ervaring in huis en de toegang tot de beste suppliers.

Previous
Next

Azië - Europa?

Wij zijn thuis in zowel het Verre Oosten ( Azië) als Europa. 

Afhankelijk van gewenste aantallen en de snelheid van levering zoeken we de meest geschikte producent voor u. 

Internationale ervaring en technische kennis:

 • ontwikkeling van samples 
 • ontwikkeling van zolen
 • testing van de diverse elementen voor productie  volgens REACH
 • logistieke traject 

Logistiek:

Werken binnen Europa brengt verschillende voordelen met zich mee, een snelle levering is daar een goed voorbeeld van. Na productie kan het product binnen een week bij u in het magazijn staan.

Er zijn verschillende innovatieve logistieke opties die het mogelijk maken vanuit China binnen enkele weken te leveren, denk aan de trein.

Meer info?

Contact