MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

YCBS is lid van Clean and Unique. Een Nederlandse organisatie voor het delen van kennis en diensten op het gebied van duurzaamheid in de Mode-, Textiel- en Schoenenindustrie. De Marketplace van Clean and Unique is bedoeld om kopers, ontwerpers en retailers in contact te brengen met partners in de duurzame toeleveringsketen.

Missie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een item waar we niet omheen kunnen. We weten als geen ander hoe gecompliceerd de productie keten is. Laten we onze verantwoordelijkheid nemen en ons inzetten om zo zuinig en voorzichtig mogelijk met onze bronnen en materialen om te gaan. Respect voor de mensen die de producten  vervaardigen en voor de environment, waar ook ter wereld. 

Samen met onze leveranciers maken wij ons sterk voor een menswaardig, milieuvriendelijk en duurzaam productieproces.

Op de website van Rijksdienst voor ondernemend Nederland staat meer uitgelegd over MVO

 

Footprint

Wij willen graag voorop lopen en u op de hoogte stellen van wat aan de productie kant gedaan kan worden om de footprint te beperken.

Footprint

De hoeveelheid kleding die Amerikanen elk jaar weggooien is de afgelopen 20 jaar is verdubbeld? Oeps. De gemiddelde persoon koopt niet alleen meer kledingstukken, maar houdt ze ook maar half zo lang. Gezamenlijk consumeren en vernietigen we mode in een hoger tempo dan onze planeet aankan, waarbij steeds meer textielafval op stortplaatsen belandt. Hoewel we van mode houden, willen we niet dat onze kleding of schoenen onze planeet vernietigen. Gelukkig zijn er stappen die we kunnen nemen om onze fashion footprint te verkleinen en toch (duurzaam) stijlvol te blijven.

 

Wat en hoe?

Recycled materiaal: Er zijn al brands die gebruik maken van gerecyclede componenten voor bepaalde onderdelen van de schoenen, van plastic-flessen tot koffie. Dit voorbeeld willen wij graag volgen. Onze suppliers hebben de know-how in huis. Waar wachten we nog op?

Natuurlijke materialen:  hebben de juiste eigenschappen. Lucht-doorlaatbaar en  afbreekbaar.

Eerlijke lonen: We werken  met fabrieken die transparant zijn over waar en hoe ze produceren. Krijgen hun werknemers een eerlijk loon? Werken ze in veilige omstandigheden met toegang tot zaken als gezondheidszorg

Leuk om kennis te maken!

Quick Contact